Загрузка...

Захист печінки собак та котів

Захист печінки собак та котів
Захист печінки собак та котів

Коли ви заводите домашню тварину, ви берете на себе відповідальність не тільки за правильне годування та вигул, а й за здоров’я чотирилапого. Особливу увагу варто приділяти печінці. Цей орган дуже важливий для нормальної життєдіяльності тварини. Він схильний до інтенсивних навантажень, внаслідок яких виникають різні захворювання та навіть хронічні, якщо вчасно не звернутися за допомогою до ветеринарного лікаря.

Як працює печінка?

Печінка – найбільша залоза організму, основне завдання якої знешкоджувати та виводити токсини, у тому числі, продукти метаболізму. Також вона відповідає за обмін гормонів, білків, вуглеводів, жирів та вітамінів. Виробляє жовч для травлення їжі. Однак на відміну від інших органів, печінка має здатність до регенерації та має величезний резерв. У разі ураження, вона тією чи іншою мірою продовжує виконувати свої функції і початкові етапи захворювання легко упустити.

Думка фахівця:

Печінка бере участь у знешкодженні та детоксикації багатьох ендогенних і екзогенних речовин, тому потребує захисту та відновлення!

Які захворювання печінки бувають у тварин та ознаки їхнього прояву?

Найбільш поширені захворювання печінки у котів та собак:

  • Гепатит – буває токсичний та вірусний. Найбільш поширений вид гепатиту у собаки та котів – вірусний. Точніше, аденовірус призводить до патологічних змін у печінці. Симптоми: порушення роботи печінки, лихоманка, ураження ЦНС, діарея та блювання.
  • Гепатоз – розвивається через накопичення жиру в клітинах печінки, що призводить до її дистрофії. Симптоми: блювання жовчю, порушення координації, відсутність апетиту, збільшення печінки, анорексія (виснаження).
  • Лептоспіроз – зараження тварин бактеріями Leptospira interrogans, що викликають інтоксикацію та ураження внутрішніх органів. Симптоми: втрата апетиту, зміна кольору сечі, підвищення температури, поява невеликих виразок у роті.
  • Неінфекційні гепатопатії різної етіології – спадкові захворювання печінки, наслідки застосування деяких препаратів, отруєнь та інші патології органу можуть стати причиною хворобливих відчуттів та появи нових симптомів.
  • Цироз – захворювання, переродження печінкової тканини. Подібне ураження печінки часто проявляється як один із наслідків гепатопатій та отруєнь. Симптоми: зміна форми живота, втрата апетиту, слабкість, асцит та інші.

Як запобігти захворюванню печінки у домашнього улюбленця?

Збереження гарного самопочуття домашнього улюбленця – ваш головний пріоритет. Токсини повсюди довкола нас. Вони у повітрі, воді, їжі та ліках. Ви не можете завадити вашій тварині проковтнути токсини та бактерії. Але можете допомогти запобігти їх накопиченню в організмі вашого улюбленця та пошкодження печінки. Для цього фахівці компанії LeVi розробили найсильніший гепатопротекторний комплекс HEPATO СOMPLEX, який захищає та відновлює клітини печінки від негативного впливу токсичних речовин. В активну формулу препарату HEPATO СOMPLEX входить гепатопротектор холін, який стимулює регенераторні процеси у печінкових тканинах. Амінокислоти (L-аргінін, L-орнітин, L-таурин) – знижують активність запалення в гепатоцитах, що зменшує пошкодження печінки. Соєвий лецитин допомагає печінці виконувати функцію очищення крові від отрут і токсинів. Розторопші екстракт – покращує виділення жовчі. Вітамінний комплекс – підтримує стабільність роботи та цілісність гепатоцитів при захворюваннях печінки. Препарат HEPATO СOMPLEX застосовується для профілактики дискінезії жовчних шляхів, хронічного гепатиту, цирозу печінки, жирової дистрофії печінки та токсичних уражень печінки у собак та котів.

#печінка
#токсини
#метаболізм
#гепатопротектор
Поділитись у соцмережах:
Вверх