Загрузка...

Чому собака лиже лапи?

Чому собака лиже лапи?
Чому собака лиже лапи?

Іноді власники собак стикаються з такою ситуацією, коли собака надмірно лиже свої лапи. З одного боку – це нормально для собаки лизати лапи час від часу, як звичайний догляд за собою, особливо після прогулянки. Але надмірне облизування лап – є причиною занепокоєння і може вказувати на низку проблем зі здоров'ям. Захопившись вилизуванням лап, вихованець може завдати собі шкоди – вирвати шерсть або розлизати шкіру до утворення ран або мокрих ділянок, які сприйнятливі до бактерій і грибкових інфекцій.

Причини вилизування лап

Собаки облизують лапи, подушечки лап і між пальцями з кількох причин:

1.Психологічні проблеми. Дуже часто собаки вилизують лапи від нудьги, самотності чи відсутності уваги господаря. Тварина сама шукає приводів розважити себе. Не отримуючи людської турботи, собака відчуває стрес і знімає його шляхом перемикання інтересу на якесь монотонне заняття.

2.Алергія. Може викликати свербіж чи подразнення подушечок лап, через це собака надмірно облизує їх. Алергенами можуть бути харчові продукти, хімічні речовини, якими людина користується для прибирання будинку та інші зовнішні подразники, які негативно впливають на тварину. Тому потрібно знайти подразник-алерген і виключити його з раціону та оточення тварини.

3.Інфекції. У собак можуть бути бактеріальні або грибкові інфекції лап, які змушують собак лизати лапи. Ці інфекції можуть виникнути через безліч причин. Зовнішні паразитарні інфекції, такі як блохи або корости, також можуть викликати свербіж на лапах, що призводить до надмірного лизання.

4.Недостатньо якісний догляд. Якщо у собаки довгі пазурі вони можуть заважати ходити і завдавати біль під час руху. Скопившись між подушечками лап бруд після прогулянки, також може доставляти сильний дискомфорт і свербіж. Тому собака намагається позбутися дратівливих факторів самостійно.

5.Запальний процес та біль. Ранка, поріз, скалка або зчесані ділянки можуть стати причиною розлизування хворої лапи.

6.Проблеми із ШКТ. Неправильне харчування або неправильно підібраний корм можуть призвести до захворювань шлунково-кишкового тракту. Одним із найпоширеніших симптомів при проблемах із шлунком вважається вилизування шерсті на лапах. Так тварина намагається викликати блювоту або зригнути, тим самим полегшуючи свій стан.

7.Захворювання суглобів. Собака може розлизувати лапи через те, що у неї в цьму місці виникає біль. У цьому випадку необхідно звернутися до фахівця.

Що робити, щоб собака не облизувала лапи?

Насамперед власнику собаки потрібно оглянути тварину на наявність ковтунів, стороннього предмета, що заплутався в шерсті чи пошкодження шкіри. Якщо нічого не побачили, слід проконсультуватися з ветеринарним лікарем.

Та якою б не була причина, іноді вилизування перетворюється на погану звичку і стає нав'язливим. Тому рекомендується спочатку уважно стежити за собакою, не допускаючи небажаних дій. Якщо пес знову приймається за вилизування – голосно покличте і відволікайте його.

Будь-яке захворювання легше попередити, ніж лікувати згодом. Компанія LeVi створила великий асортимент препаратів для зміцнення здоров'я собаки. Кожен препарат на натуральній основі допоможе собаці бути завжди здоровою, якщо ви даєте їх для профілактичних мір, наприклад:

  • впоратися з неврозом та стресовими ситуаціями допоможе препарат ANTISTRESS COMPLEX
  • зміцнити кістки, суглоби та хрящі зможуть препарати СALCIUM СOMPLEX та ARTHRO СOMPLEX
  • налагодити шлунково-кишковий тракт допоможуть препарати GASTRO СOMPLEX та PROBIOTIC COMPLEX
  • підвищити імунітет вийде за допомогою препарату IMMUNЕ СOMPLEX
  • поліпшити зір допоможе препарат OPHTHALO СOMPLEX
  • подбати про стан шкіри та шерсті зможе препарат DERMA COMPLEX
  • зміцнити серцево-судинну систему допоможе препарат CARDIO СOMPLEX
  • захистити печінку та нирки від різних захворювань допоможуть препарати HEPATO СOMPLEX та NEPHRO СOMPLEX
  • як додаткове джерело вітамінів впорається зі своїм завданням препарат MULTIVITAMIN COMPLEX
  • підвищити активність тварини та уповільнити процес старіння клітин зможуть препарати АMINO COMPLEX та ANTIOXIDANT COMPLEX
  • подбає про зовнішній вигляд УНІВЕРСАЛЬНИЙ ШАМПУНЬ ДЛЯ СОБАК ТА КОТІВ

Думка фахівця:

Забезпечте своїй собаці повноцінний догляд та увагу, адже господар для собаки найголовніший у житті.

#вітамінидлясобак
#натуральнийсклад
#препаратидлясобак
Поділитись у соцмережах:
Вверх