Загрузка...

Кальцій для котів: користь та шкода

Кальцій для котів: користь та шкода
Кальцій для котів: користь та шкода

Кальцій – один із необхідних елементів у раціоні кішки. Він потрібен для зміцнення та здоров'я зубів і кісток, для красивої та блискучої шерсті, а також відіграє важливу роль у скороченні м'язів та передачі нервових імпульсів.

Дефіцит чи надлишок кальцію в організмі кішки

Кальцій повинен надходити в організм кішки у певній кількості. Якщо його недостатньо чи надлишок, то у тварини починаються проблеми зі здоров'ям. Так наприклад, для кошенят дефіцит кальцію може призвести до патологій у розвитку скелета, а дефіцит у дорослих кішок проявляється тьмяною шерстю, слабкими зубами і крихкими кістками, а це може призвести до переломів. Надлишок кальцію теж завдає кішці шкоди, викликаючи патології кісток та остеохондроз. Але в певні періоди життя котам потрібно отримувати саме підвищену кількість цього елемента (кошенята та кішки під час вагітності та лактації).

Як забезпечити кішку необхідною кількістю кальцію?

Відомо, що кальцієм багаті молочні продукти, риба і м'ясо, але якщо ці продукти постійно давати котам, вони можуть викликати проблеми зі шлунково-кишковим трактом, а також можуть повністю не забезпечити організм кішки необхідною кількістю кальцію та інших мінералів. Тому ідеальним способом заповнити норму кальцію – це давати кальційвмісні препарати. СALCIUM СOMPLEX – це унікальний за своїм складом препарат, тому що в ньому міститься кальцій, фосфор, а також вітамін D у кількості, необхідній для засвоєння мінеральних речовин. Кальцій та фосфор знаходяться в оптимальному співвідношенні один до одного, для правильного розвитку та зміцнення кісток та зубів у кішок.

Переваги препарату СALCIUM СOMPLEX:

  • запобігає руйнуванню кісткової тканини та розвитку рахіту
  • забезпечує нормальне зростання кісткової та зубної тканин організму
  • підтримує щільність кісток
  • покращує стан шкіри та шерсті
  • знижує проникність судин
  • знижує ризик виникнення серцевих захворювань
  • підтримує нормальне згортання крові
  • посилює опірність організму до різних інфекцій та токсинів, підвищуючи імунітет

Коли потрібно давати котам препарат СALCIUM СOMPLEX?

  1. Під час вагітності кішки. Коли починається активне формування та зростання кісток у кошенят, використовуються мінеральні речовини матері.
  2. Під час пологів кішки. Коли йде велике навантаження на групу черевних м'язів і якщо кальцію буде достатня кількість, то процес пологів пройде швидше, що може запобігти появі та розвитку різних патологій.
  3. У період годування кошенят кішкою. Препарат СALCIUM СOMPLEX, який забезпечить кішку та кошенят необхідною кількістю кальцію та фосфору запобіжить можливості появи рахіту або інших патологій кісткової системи.
  4. У період розвитку та зростання кошенят. Коли закінчилося годування материнським молоком, кошенята потребують додаткового джерела кальцію, щоб запобігти різноманітним захворюванням кісток.
  5. При незвичній поведінці кішки. Коли недостатньо кальцію в організмі тварини, кіт може злизувати штукатурку або обгризати кути стін.
  6. При зовнішніх ознаках нестачі кальцію. Коли стає тьмяна шерсть, відбуваються проблеми з кігтями та зубами, стають слабкі кістки, які швидко ламаються.
  7. При переломах. У такому випадку, для швидкого зрощування кісток необхідно давати кішці кальційвмісний препарат.

Думка фахівця:

При прийомі препарату СALCIUM СOMPLEX слід дотримуватись дозування. Так котам до 5 кг потрібно давати ½ таблетки 2 рази на день під час їжі. Якщо кішка важить від 5 до 10 кг, давати 1 таблетку 2 рази на день під час їжі. При певних породах або якщо кіт кастрований, він може сягати більше 10 кг ваги, у цьому випадку давати 2 таблетки 2 рази на день під час їжі. Для досягнення оптимального ефекту рекомендовано застосування препарату протягом 1–3 місяців, у випадках хронічних захворювань – до 6 місяців без перерви. Перед застосуванням або збільшенням терміну застосування рекомендовано проконсультуватися з ветеринарним лікарем.

#кальційдлякотів
#фосфор
#вітамінD
#кальційвміснийкомплекс
Поділитись у соцмережах:
Вверх