Загрузка...

Кальцій та фосфор в організмі тварин

Кальцій та фосфор в організмі тварин
Кальцій та фосфор в організмі тварин

Здоровий та щасливий домашній улюбленець – мрія будь-якого господаря. Але для того щоб тварина залишалася у формі їй необхідний збалансований комплекс кальцію та фосфору, які зроблять роботу його організму злагодженим та правильним.

Для чого тваринам потрібні кальцій та фосфор?

Кальцій та фосфор – два основні елементи, з яких складається скелет. Механізми регулювання їхнього обміну залежать один від одного. Кальцій – є елементом для будови кісток. З нього також формуються зуби та кігті. Крім того, цей мінерал відіграє важливу роль у багатьох життєво важливих процесах, включаючи коагуляцію крові, скорочення м'язів та передачу нервових імпульсів. Якщо кальцію в організмі недостатньо, починаються проблеми із опорно-руховим апаратом, погіршується зовнішній вигляд, починаються різні проблеми зі здоров'ям. Фосфор – забезпечує нормальне зростання кісткової та зубної тканин організму, підтримує їх у здоровому стані. Бере участь у синтезі білка, відіграє важливу роль в обміні жирів, білків та вуглеводів. Порушення гомеостазу фосфору може стати причиною розвитку патологій у собак та котів.

Думка фахівця:

Здорові зуби та кістки вкрай важливі для вашого пухнастика! При нестачі кальцію або фосфору в організмі вихованця відбуваються різні порушення, що супроводжуються дискомфортом, захворюваннями та травмами.

Які ознаки недостатності в організмі собак та котів кальцію та фосфору?

Якщо в організмі недостатньо кальцію та фосфору, можуть виникнути такі ознаки:

  • крихкі кістки, які легко ламаються
  • проблеми з кігтями та зубами
  • тьмяність шерсті
  • проблеми з вестибулярним апаратом
  • зниження чи відсутність апетиту
  • судоми
  • задишка

Як забезпечити організм тварин життєво необхідними мінералами кальцієм та фосфором?

Собаки та коти за своєю натурою є хижаками, тому для них рух – це все життя. Щоб мати можливість активно бігати, підтримувати тіло у формі вихованцю потрібно мати здоровий, міцний скелет. І в цьому йому допоможе новий препарат СALCIUM СOMPLEX з кальцієм, фосфором та вітаміном D3, від української компанії LeVi, який виготовлений із добірної сировини найвищої якості! Завдяки комплексному поєднанню кальцію, фосфору та вітаміну D3 препарат СALCIUM СOMPLEX від LeVi позитивно впливає на кістково-хрящову тканину, попереджає розвиток рахіту, остеодистрофії, артрозу. Сприяє правильному формуванню кісток та зубів у період активного росту тварини. Покращує зрощення кісток при переломах. Даний препарат чудово підходить як для профілактичного, так і для курсового годування. Ми, компанія LeVi, розробляємо препарати на натуральній основі та точних норм для собак та котів, прагнучи до ідеального балансу, для міцного здоров'я ваших тварин, їхнього щасливого та комфортного життя!

#кальцій
#фосфор
#вітамінD3
#зуби
#кістки
Поділитись у соцмережах:
Вверх