Загрузка...

Ниркова недостатність у собак. Як розпізнати та які є заходи профілактики?

Ниркова недостатність у собак. Як розпізнати та які є заходи профілактики?
Ниркова недостатність у собак. Як розпізнати та які є заходи профілактики?

Ниркова недостатність — це патологічний стан, при якому частково або повністю порушується робота нирок. Це призводить до багатьох проблем з системою виділення, водно-сольовим балансом, кровообігом і артеріальним тиском, а також погіршується виділення гормонів, необхідних для виробництва червоних кров'яних тілець.

Зміни в нирках у собак в основному починаються в літньому віці, але є породи, у яких нирки втрачають свою здатність повноцінно працювати набагато раніше, ніж у інших.

Причини ниркової недостатності

Ця хвороба може виникнути при будь-якому захворюванні, яке вражає нирки. Серед них:

  1. Вроджені патології. Наприклад, спадкові захворювання від кіст до агенезії — вродженої відсутності однієї або обох нирок.
  2. Бактеріальні інфекції. Наприклад, лептоспіроз, який може передаватися через питво або купання у зараженій воді. Ця інфекція може призвести до запалення нирок та подальшого руйнування ниркових клітин.
  3. Отруєння або токсична дія на нирки. Призводить до пошкодження клітин нирок. Це відбувається, коли собака приймає ліки або, коли до її організму потрапляють отрути.
  4. Паразитарне зараження. Піроплазмоз і гемобартенельоз руйнують, а також блокують діяльність еритроцитів, надаючи токсичний вплив на весь організм в цілому. Внаслідок виділення токсинів нирки поступово втрачають функціональність, тому їх робота порушується.
  5. Геріатричні зміни. Коли нирки старіють, їхні клітини можуть руйнуватися та гинути. Це найчастіша причина захворювання нирок у собак.

Симптоми ниркової недостатності у собак

Виявити ознаки ниркової недостатності у собак на перших стадіях проблематично. Зазвичай перші ознаки з'являються коли близько 65-70% ниркової тканини вже не функціонує. Частина, що залишилася, не здатна впоратися з виділенням і очищенням крові, що тягне за собою різні порушення в роботі організму.

Найчастіші ознаки захворювання:

  • млявість, апатичний стан
  • втрата апетиту
  • зниження температури тіла до 37 °С
  • рясне та часте сечовипускання
  • аміачний запах із порожнини рота
  • зневоднення
  • сухість слизових оболонок
  • тьмяність шерсті
  • в'язка слина
  • прискорене серцебиття
  • набрякання областей лап, живота
  • виразки на слизовій оболонці рота
  • болючі відчуття при натиску на черевну порожнину

Заходи профілактики ниркової недостатності

Правильне харчування собаки при нирковій недостатності перешкоджає погіршенню стану та прогресуванню захворювання. А також одним із важливих методів запобігання захворюванням нирок – це введення в раціон препарату на натуральній основі NEPHRO СOMPLEX. Препарат містить діючі речовини: хітозан, карбонат кальцію, екстракти мучниці і журавлини. Завдяки такому поєднанню активних компонентів препарат сприяє підтримці функції нирок, як на ранній, так і на пізній стадії хронічної ниркової недостатності, нормалізує обмінні процеси в організмі тварини, що виникають при хронічній нирковій недостатності, відновлює сечовипускання, знімає запальні процеси, знищує мікроорганізми та забезпечує їх виведення з уриною.

Думка фахівця:

Своєчасне лікування та профілактика ниркової недостатності дозволить врятувати та продовжити вихованцю життя, а також забезпечити надійну підтримку у функціонуванні нирок.

#ниркованедостатністьусобак
#хворобинирокусобак
#нефрокомплекс
Поділитись у соцмережах:
Вверх