Загрузка...

Особливості догляду за тваринами

Особливості догляду за тваринами
Особливості догляду за тваринами

Думка фахівця:

Турбота про домашню тварину – це велика відповідальність, тому переконайтеся, що ви готові до довгострокових зобов'язань, перш ніж заводити вихованця.

Домашні тварини завжди приносять своїм господарям радість та затишок у будинок. Наявність кота чи собаки позитивно впливає на всіх членів сім'ї. На дорослих вони діють як антидепресант, який піднімає настрій. Діти ж стають дисциплінованими і відповідальними. І перш ніж завести чотирилапого друга, необхідно ознайомитися з правилами догляду за ними. Адже від серйозності підходу господаря до вивчення цього питання залежить здоров'я та емоційний стан тварини. Важливі правила догляду за тваринами, яких потрібно дотримуватися господарям:

1. Правильне харчування тварини

Здоров'я, зовнішній вигляд та настрій тварини залежить від збалансованого харчування. Слід ретельно вивчити який корм і в якій кількості потрібно давати тварині. Не варто забувати, що вихованці потребують додаткових вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин, які потрібні їм для нормального росту та розвитку. У цьому випадку себе позитивно зарекомендувала компанія LeVi, яка містить у своєму асортименті саме такі препарати, без яких не обійдеться кожен господар, який відповідально підходить до догляду свого чотирилапого друга.

2. Регулярне спостереження за здоров'ям вихованця

Щоб зберегти домашній тварині міцне здоров'я, необхідна консультація та огляд ветеринарного лікаря, хоча б раз на рік. Навіть якщо тварина активна і добре почувається, існує багато хвороб, які відразу не виявляються і тільки фахівець допоможе на ранньому етапі виявити захворювання вашого чотирилапого друга і своєчасно розпочати лікування.

3. Гігієна тварини та її оселі

Тварини, як і люди, схильні до впливу бактерій і мікробів. Якщо пустити справу на самоплив, то вони частіше хворітимуть і погано почуватимуться. Купання, чищення вух, стрижка кігтів і шерсті (якщо необхідно), гігієна очей і зубів, розчісування ковтунів – ці процедури здатні зробити улюбленця не лише привабливим та доглянутим, а й здоровим.

Купання тварин

В основному тварини не люблять купатися, але все ж таки періодично їх потрібно купати, тому що на шерсті накопичується багато бруду, а з нею різні мікроби, які негативно впливають на здоров'я вашого вихованця. Під час купання видаляються різні забруднення, проводиться профілактика бліх та кліщів, пом'якшується шкіра. До процедури купання потрібно підходити серйозно, адже шкіра тварини дуже ніжна і якщо засіб для купання містить агресивні компоненти, вони можуть пересушувати шкіру, а з цим з'являться запалення на шкірі та інші негативні фактори. Компанія LeVi створила універсальний шампунь для собак і котів, формула якого містить м'яку миючу основу, а також збагачена рослинними екстрактами, оліями та вітамінами, які доглядають за шкірою і шерстю та не несуть небезпеки для здоров'я. Крім купання повністю, тваринам після прогулянки потрібно мити лапи.

Чищення вух у котів та собак

Чищення вушної раковини необхідне для усунення різних забруднень. Візуальний огляд допоможе визначити наявність у тварини алергічної реакції, кліщів, ушкоджень, грибків, сторонніх предметів. Внутрішня поверхня вуха має бути рожевою, без пошкоджень.

Догляд за очима

У домашніх тварин часто трапляються травми органів зору, запалення, виділення з очей, вроджені дефекти, пов'язані з особливостями породи, тощо. Деякі тварини постійно потребують особливого догляду та використання засобів, які захищають очі від різних факторів.

Догляд за кігтями та шерстю

Догляд кігтів багато в чому залежить від того, як часто тварина виходить на вулицю. У природних умовах коти точать кігті об кору дерева та інші предмети. Собаки обточують кігті при регулярному бігу по асфальту та активних заняттях. Вихованці, які рідко або зовсім не виходять з будинку, вимагають наявності спеціально обладнаної кігтеточки. Для догляду за шерстю потрібно мати відповідну щітку або гребінець. З їх допомогою ваш вихованець буде не тільки завжди красивим, але й здоровим та життєрадісним. Регулярне вичісування та стрижка зроблять вашого вихованця доглянутим та привабливим.

Догляд за зубами та порожниною рота тварин

Гігієна порожнини рота полягає у профілактиці основних стоматологічних захворювань, у підтримці привабливого зовнішнього вигляду вихованця та відсутності запаху з ротової порожнини. Чищення зубів котам і собакам потрібно робити хоча б 2-3 рази на тиждень. А також для зменшення зубного нальоту є спеціальні зубні ласощі. Вони повинні бути правильного розміру для вашого вихованця, якщо вони занадто малі, вони можуть бути небезпечні. Слідкувати за гігієною рота рекомендується одразу після зміни молочних зубів (приблизно з шести місяців).

Чистота будинку та прибирання спального місця тварини

Будинок та спальне місце, де мешкає тварина потрібно тримати у чистоті. Лоток рекомендується чистити щоразу, коли тварина сходила в туалет, так як це середовище створює умови для розмноження бактерій. Прилади для їжі та води повинні бути завжди чистими, щоб уникнути появи кишкових захворювань.

4. Наявність щеплень

Не менш важливим пунктом догляду за вихованцями є своєчасна вакцинація. Щоб мінімізувати ризик підхопити вірусне або інфекційне захворювання, потрібно робити щеплення, яке рекомендує лікар. Для багатьох домашні тварини рівносильні членам сім'ї, тому за ними повинен здійснюватися якісний догляд та турбота. Потрібно з ними грати, вигулювати на вулиці, а також не менш важливо доповнювати раціон натуральними препаратами, які містять корисні активні речовини, що покращують здоров'я вихованця та запобігають захворюванням. Усі необхідні препарати знаходяться на нашому сайті le-vi.com.ua. Бережіть себе та своїх четверолапих друзів!

#догляд
#здоров'я
#гігієна
Поділитись у соцмережах:
Вверх