Загрузка...

Помутніння кришталика ока у собак при катаракті: чому це відбувається та як лікувати?

Помутніння кришталика ока у собак при катаракті: чому це відбувається та як лікувати?
Помутніння кришталика ока у собак при катаракті: чому це відбувається та як лікувати?

Катаракта у собак – це часткове чи повне помутніння кришталика ока. Часто ця хвороба виникає через спадкову схильність. Також, спровокувати появу катаракти можуть травми очей, ускладнення внаслідок перенесених інфекційних захворювань, імунні захворювання, ендокринні розлади, тривалий прийом лікарських препаратів. У літньому віці розвиток катаракти може спровокувати цукровий діабет та загальне ослаблення імунітету. При цьому для спадкової катаракти характерний прояв до 7-8 років, для старіючої – старше 10 років, для травматичної – будь-який вік.

Консервативне лікування показане лише на ранніх етапах розвитку захворювання. Але, це лише уповільнює розвиток катаракти. Так, при діабетичній катаракті потрібно контролювати рівень цукру в крові, при катаракті на тлі нестачі амінокислот у цуценят проводиться корекція дієти. Основою лікування катаракти собак – є хірургічна корекція захворювання. У кожної тварини катаракта розвивається з різною швидкістю. Важливо помітити перші ознаки такої серйозної хвороби та привести тварину на лікування якомога раніше.

Профілактичні заходи слід також враховувати. Періодичне введення в раціон вітамінів та біологічно-активних добавок значно зміцнить здоров'я та покращить зір собаки. Профілактика захворювань очей у собак потрібна ще у віці щеня. Препарат OPHTHALO СOMPLEX містить сильні антиоксиданти, які захищають від окислювального стресу і запобігають багатьом захворюванням очей:

  • помутніння кришталика ока
  • зниження гостроти зору
  • ранній розвиток катаракти
  • нічну сліпоту
  • вікові дегенеративні зміни очей

Думка фахівця:

Препарат OPHTHALO СOMPLEX рекомендований до та після хірургічної операції на очах. Допомагає підтримувати здоров'я очей на рівні клітин, запобігає окислювальному стресу, покращує імунітет. Ідеальний засіб для застосування тваринам із ризиком розвитку хвороб очей.

#катарактаусобак
#хворобиочейусобак
#офталокомплекс
Поділитись у соцмережах:
Вверх