Загрузка...

Причини помутніння кришталика у кішки

Причини помутніння кришталика у кішки
Причини помутніння кришталика у кішки

Коти – це хижаки з гострим зором. Але, на жаль, котики не застраховані від різноманітних офтальмологічних патологій та захворювань. Саме тому необхідно періодично оглядати очі своїх улюбленців та при появі якихось відхилень показати тварину ветеринарному фахівцю.

Помутніння кришталика називається катарактою. Це захворювання найчастіше зустрічається у таких порід, як перси, екзоти, абіссинці. Рідше – у британських та шотландських. Найбільш рідко – у метисів. Дуже часто катаракта розвивається у котів від старості після 8-9 років. Але також трапляються випадки, коли помутніння кришталика зустрічається і у молодих тварин.

Причини помутніння кришталика у котів:

  • генетична, породна схильність
  • травми черепа, очей різного характеру (механічні, проникаючі, контузійні поразки)
  • очні захворювання (увеїти, іридоцикліти, глаукома, кон'юнктивіти)
  • ендокринні розлади (порушення обміну речовин, цукровий діабет, алергічні реакції)
  • попадання хімічних та токсичних реагентів у око, променеві ураження очей
  • інфекційні, паразитарні хвороби
  • тривалий прийом лікарських засобів
  • похилий вік тварин

Профілактика захворювання очей та способи покращення зору кота

У нинішню епоху багато компаній, дбаючи про здоров'я своїх менших братів, випускають спеціальні препарати на основі вітамінно-мінеральних комплексів для покращення зору тварин. Препарат OPHTHALO СOMPLEX зарекомендував себе як хороший профілактичний засіб для покращення гостроти зору у котів. Препарат OPHTHALO СOMPLEX складається з натуральних компонентів, які запобігають помутнінню кришталика та зменшують вікові дегенеративні зміни очей. Зміцнюють стінки судин та покращують гостроту сутінкового зору. Сприяють зниженню ризику очних захворювань, інтенсивному відновленню та стабілізації зору після операцій та травм.

Думка фахівця:

У вет-аптечці будь-якого власника домашнього котика крім препаратів для захисту від бліх, кліщів та глистів мають бути препарати, які допомагають запобігти різноманітним захворюванням. Препарат OPHTHALO СOMPLEX допоможе зберегти зір вашого кота.

#хворобиочейукотів
#офталокомплекс
Поділитись у соцмережах:
Вверх