Загрузка...

Профілактика пухлини у собак

Профілактика пухлини у собак
Профілактика пухлини у собак

Онкологічні захворювання часто зустрічаються у собак. Організм наших чотирилапих друзів багато в чому схожий на людський. Для здорового життя нам усім потрібні білки, вуглеводи та жири, ми живемо в однаковому середовищі, дихаємо одним і тим самим повітрям, п'ємо воду. Тому на людські хвороби хворіють і тварини. На жаль, злоякісні утворювання можуть з'являтися і у домашніх улюбленців. І чим швидше господар помітить симптоми онкології у собаки і почне лікування, тим вищі шанси врятувати вихованця. Але перш за все, щоб уберегти собаку від раку, потрібно вводити до раціону тварини препарати, які захищають організм від онкологічних захворювань. Препарат ANTIOXIDANT COMPLEX містить антиоксиданти, які захищають клітини від процесу окиснення. Такий процес може виникати під впливом радіації, стресу та багатьох інших факторів. Антиоксиданти гальмують цей процес окислення і захищають клітини, володіючи протипухлинною дією.

Що таке рак у собак?

Тіло тварини складається з величезної кількості клітин, кожна з яких проходить життєвий цикл – народжується, росте, вмирає. Злоякісні пухлини – це утворювання, які виникають внаслідок того, що клітини діляться швидше ніж звичайно і не вмирають, коли належить. Швидкість розвитку онкології у собак залежить від виду новоутворення та віку вихованця.

Причини розвитку пухлини у собак

Найчастіше онкологія у собак зустрічається у літньому віці, але також існують інші причини:

  • забруднене довкілля
  • радіація
  • лікарські засоби
  • токсини
  • спадковість
  • порода собак
  • довге перебування на сонці

Види онкологічних захворювань у собак

Оскільки рак собак може розвинутися з будь-якої тканини, є багато типів пухлин, що виникають у різних частинах організму. Знання про види пухлин та місця їх можливого розташування допоможуть контролювати стан собаки та виявити захворювання на ранніх стадіях, що може допомогти при лікуванні. Найчастіше у собак виникають такі види злоякісних новоутворень:

  • рак шкіри у собак
  • рак молочної залози
  • пухлина м'якої тканини
  • пухлина молочної залози у собак
  • пухлини ротової порожнини та носа
  • остеосаркома
  • рак передміхурової залози
  • лімфома

Симптоми онкологічних захворювань у собак

Онкологічні новоутворення є небезпечними тим, що на початкових стадіях захворювання протікають без виражених симптомів. Але існують відхилення у поведінці чи зовнішньому вигляді тварини:

  1. порушення травлення – блювання після їжі, зниження апетиту. Запор або пронос можуть бути вказівкою на наявність онкологічних новоутворень у шлунково-кишковому тракті
  2. кашель, кровотечі з пащі, відчуття, що собака давиться їжею та водою найчастіше виникають при ураженні легень та інших органів дихання, раку гортані, пухлини щелепи, язика, губ, носа
  3. собака може сильно страждати від болю в уражених частинах тіла, а також від загальної інтоксикації, яка виражається сильною слабкістю та виснаженням організму
  4. новоутворення під шкірою та на шкірі, зміни пігментації можуть бути симптомами різних видів раку, у тому числі і раку шкіри у собак
  5. проблеми з сечовиділенням та дефекацією можуть бути викликані пухлиною передміхурової залози або прямої кишки. Може з'явитися кров
  6. неприємний запах вказує на розпад новоутворення, часто супроводжує рак молочної залози, ураження пащі, шкіри
  7. зміна ходи, кульгавість вказують на ураження кісткової системи

Лікування онкологічних захворювань у собак

Більшість випадків лікування пухлин у собак включає хірургічне видалення новоутворення. Залежно від типу пухлини та її місцезнаходження, може бути проведена хіміотерапія або променева терапія. Методи лікування раку у собак:

  1. Хірургічний метод. Більшість видів ракових пухлин на ранніх стадіях можна вилікувати за допомогою хірургічного втручання. Хірургічний метод передбачає розширену операцію, захоплюючу і прилеглі тканини, щоб захиститися від можливого проникнення ракових клітин у навколишні тканини та поширення процесу. Однак навіть радикальні заходи іноді не захищають від метастазування та рецидивів.
  2. Хіміотерапія. Медикаментозний метод лікування, при якому в організм собаки вводяться лікарські препарати, здатні знищувати або зменшувати пухлини та метастази, а також перешкоджати їх утворенню та подальшому поширенню. Негативною стороною методу є знищення здорових клітин разом з імунітетом в цілому.
  3. Променева терапія. Опромінення за допомогою спеціального пристрою здатне вбити ракові клітини, до яких неможливо дістатися хірургічно.

Профілактика розвитку онкології у собак

Дуже важливо зміцнювати імунітет собаки. Для цього потрібно:

  • годувати збалансованою їжею, щоб собака отримувала всі необхідні поживні речовини, але не перегодовувати
  • давати собаці для профілактики препарат ANTIOXIDANT COMPLEX, який допоможе запобігти онкологічним захворюванням
  • більше гуляти на вулиці
  • задіяти в активних іграх
  • влітку стежити, щоб собака гуляла у тіні
  • стерилізація знижує ризик пухлини молочних залоз, матки, яєчок

Думка фахівця:

При будь-якому прояві симптомів, які можуть насторожити власника собаки, необхідно звернутися до ветеринарного фахівця.

#пухлини
#онкологія
#собака
Поділитись у соцмережах:
Вверх