Загрузка...

Серцево-судинна система у котів: проблеми та рішення

Серцево-судинна система у котів: проблеми та рішення
Серцево-судинна система у котів: проблеми та рішення

Захворювання серцево-судинної системи у котів – нерідке явище і воно дуже небезпечне, оскільки порушення роботи серця прямим чином відображається на всіх органах і впливає на термін та якість життя вихованця. Тому власник кішки повинен знати не лише причини та симптоми серцевих захворювань, але й те, яких заходів необхідно вжити, щоб зберегти своєму пухнастику життя.

Що таке хвороба серця та які види захворювань існують?

Серце – це найважливіший орган у кішки. Воно перекачує кров через кровоносну систему, що містить кисень та поживні речовини, до клітин організму. Більшість хвороб серця пов'язані зі зниженням ефективності перекачування крові. Це може призвести до різних патологій. Серцеві захворювання бувають вроджені та набуті, а також існує паразитарне захворювання серця, інша назва – серцевий черв. У всіх випадках цими станами можна керувати, забезпечивши правильне харчування та режим фізичних навантажень. А також, не мало важливим є прийом препаратів для зміцнення серцевого м'яза.

Які препарати обрати для зміцнення серцево-судинної системи кішки?

На сьогоднішній день існує багато різних засобів та препаратів для покращення роботи серця тварин. У запущених формах серцевих захворювань врятувати вихованця допоможе комплексний підхід з обов'язковим застосуванням кардіопрепаратів, серед яких антиаритмічні препарати, вітаміни для серця, кардіопротектори, препарати для підтримки серця та багато інших засобів, що застосовуються у ветеринарії. Але, щоб цього не відбулося у профілактичних заходах і в комплексній терапії потрібно давати кішці препарат CARDIO СOMPLEX тм LeVi. Унікальність цього препарату полягає в тому, що він повністю на натуральній основі і його можна застосовувати для всіх вікових груп. Властивості препарату CARDIO СOMPLEX:

  • нормалізує серцевий ритм
  • підвищує витривалість серця
  • нормалізує кров'яний тиск
  • покращує стан судин
  • має протиаритмічну властивість
  • посилює кровопостачання у коронарних судинах серця
  • має заспокійливу дію

Правильна профілактика здатна знизити ризик серцево-судинних захворювань. Для цього потрібно дотримуватись таких мір:

  1. Слідкувати за харчуванням кішки. Тварина повинна вживати збалансований корм з необхідним набором вітамінів та мікроелементів.
  2. Грати з вихованцем у рухливі ігри. Фізичні навантаження перешкоджають розвитку ожиріння, що несприятливо впливає на роботу серця.
  3. Не піддавати тварину стресам.

Думка фахівця:

Не забувайте регулярно перевіряти здоров'я своїх улюбленців у ветеринарного фахівця.

#серцево-судиннасистемаукотів
#профілактикахворобсерця
#серцеукотів
Поділитись у соцмережах:
Вверх