Загрузка...

Що робити коли у домашнього вихованця стрес?

Що робити коли у домашнього вихованця стрес?
Що робити коли у домашнього вихованця стрес?

Стресові стани можуть виникати не тільки у людей, а й у тварин. Наші домашні вихованці – дуже чутливі до навколишнього світу, вони теж часто відчувають нервову напругу, яка порушує емоційний стан, викликаючи стрес. Візит до ветеринара, зміна місця проживання, довга поїздка або авіапереліт, сильний шум, грубий або різкий тон господаря і навіть надлишок спілкування з ним можуть спричинити стрес у собаки або кота. З невеликими емоційними напругами організм вихованця може впоратися самостійно. Однак постійна напруга веде до хронічного стресу, який може спричинити серйозніші захворювання і такі ситуації вимагають втручання з боку господаря.

Які бувають прояви стресу?

Існує ряд симптомів, за якими можна визначити, що тварина перебуває у стресовому стані. Серед них:

  • тремтіння
  • неспокійна поведінка
  • гіперактивність (надто активна поведінка вихованця може свідчити про підвищення рівня гормонів стресу в його організмі)
  • відсутність чи зміна апетиту
  • млявість та апатія
  • важке дихання
  • розлади видільної системи (безконтрольне сечовипускання, зміна кольору фекалій можуть вказувати не лише на захворювання шлунково-кишкового тракту, а й на стресовий стан організму)

Думка фахівця:

Для того, щоб зняти стрес у тварини, потрібно заздалегідь підготувати вихованця до майбутньої ситуації, яка може негативно вплинути на нього!

Як зняти стрес у домашніх улюбленців?

Компанія LeVi випустила безпечний препарат на натуральній основі, який добре впливає на нервову систему домашнього вихованця. Формула препарату ANTISTRESS COMPLEX розроблена спеціально для собак та котів! Унікальне поєднання екстрактів кропиви собачої і валеріани знімають стресові стани, зменшують збудливість центральної нервової системи, знижують нервозність і агресивність. Нормалізують серцевий ритм і мають протисудомну дію. Амінокислота триптофан сприяє збільшенню гормону щастя, завдяки чому знижується прояв агресії, підвищуючи стійкість до стресових ситуацій. Для того, щоб зняти стрес у тварини, потрібно заздалегідь підготувати вихованця до майбутньої ситуації, яка може негативно вплинути на нього. Наприклад, якщо ви плануєте довгу поїздку зі своїм домашнім улюбленцем, то за пару днів до подорожі потрібно давати препарат ANTISTRESS COMPLEX, який заспокійливо діє на нервову систему. У процесі самої поїздки також потрібно давати цей препарат для запобігання стресу. Цей препарат рекомендуються для тварин і в інших випадках, які можуть викликати стрес: візит до ветеринара, розлука з твариною, майбутнє свято з безліччю чужих людей та ін. Препарат ANTISTRESS COMPLEX із заспокійливою дією чудово зарекомендував себе та має безліч позитивних відгуків. Ваш домашній улюбленець завжди буде веселий та з гарним настроєм.

#стрес
#домашнійвихованець
#здоров'я
#собака
#кіт
Поділитись у соцмережах:
Вверх