Загрузка...

Як боротися зі стресом у собак: симптоми, причини, рішення

Як боротися зі стресом у собак: симптоми, причини, рішення
Як боротися зі стресом у собак: симптоми, причини, рішення

Кажуть, усі хвороби від нервів. Це стосується не лише людей. Собаки дуже емоційні тварини та стресових ситуацій у них багато. І одне з головних завдань господаря – допомогти вихованцю пережити складний період, щоб він пройшов без наслідків для його здоров'я.

Фактори, які викликають у собаки стрес

Причинами стресового стану у собак можуть стати нестандартні ситуації і неможливість собаки швидко адаптуватися до обстановки. З найпоширеніших причин стресу у собак виділяють такі:

  • відвідування ветеринарного лікаря
  • гучні звуки
  • стрес після переїзду
  • подорожі
  • стрес у собаки при зміні господаря
  • поява в будинку нового члена сім'ї
  • предмети, що викликають погані асоціації
  • купання, стрижка
  • переїзд у новий дім
  • поведінка господаря

Ознаки переживань та стресу у собак

Симптоматика стресу у собак різноманітна і у кожної тварини може проявлятися по-своєму. Ознаки стресу у собак:

  • харчовий стрес у собаки (зниження або відсутність апетиту)
  • пронос у собаки від стресу або мимовільне сечовипускання (це може відбуватися через викид у кров великої кількості гормонів стресу при цьому порушується водно-сольовий баланс, що призводить до мимовільного сечовипускання). Гормони стресу також можуть стати причиною раптового проносу
  • зміна настрою: апатія, млявість, сонливість або агресивність (одні тварини ведуть себе неспокійно, безладно бігають по будинку, риють землю на вулиці, а вдома – підлогу, верескливо гавкають і можуть виявляти невмотивовану агресію. Інші, навпаки, проявляють апатію, лежать нерухомо, відмовляючись від спілкування та демонструючи небажання виконувати команди)
  • позіхання та облизування (так робить собака за випадкові провини перед людиною, виявляє симпатію, випрошує ласощі. Але також такі сигнали можуть свідчити про високий рівень стресу, таким чином собака намагається заспокоїти себе після переживань)
  • опускання голови, притискання хвоста та вух (такі ознаки свідчать, що собака дуже налякана і переживає)
  • пускання слини і дрібне тремтіння по всьому тілу
  • ретельне та довге вилизування лап або основи хвоста до утворення залисин

Як зняти стрес у собаки?

Один із способів допомогти собаці в домашніх умовах впоратися з переживаннями – дати їй заспокійливий препарат на основі натуральних компонентів. ANTISTRESS COMPLEX – спеціально розроблений препарат для собак у стресових ситуаціях. Складається лише з натуральних інгредієнтів, які сприятливо впливають на організм тварини. Як діючі речовини в препараті міститься: L-триптофан — незамінна амінокислота, сприяє виробленню серотоніну («гормону щастя»), мелатоніну (антиоксиданту і «гормону сну») і холіну (ноотропу та антидепресанту). Триптофан не виробляється організмом, тому одержати його можна тільки з їжею або приймаючи спеціальні препарати. Екстракти собачої кропиви і валеріани – заспокійливі, седативні компоненти, які знімають стресові стани, розслаблюють і прибирають агресію. Завдяки такому складу препарат м'яко впливає на нервову систему, не викликає побічних реакцій та звикання. Прийом препарату мінімізує негативні наслідки стресів. Також він ефективний при агресії, страху, збудженні, безперервному гавканні. Протипоказанням може бути нестерпність компонентів засобу.

Як лікувати стрес у собаки?

Ігнорувати стресовий стан у собаки не можна. Постійна емоційна напруга може викликати розвиток фобії, а також порушення обміну речовин і зниження імунітету, що може спровокувати розвиток серйозних захворювань. Тому перед початком будь-яких дій із собакою, що може спричинити стрес (подорож, переїзд, поїздка до ветеринара, стрижка, купання, шум різної природи) доцільно давати їй заспокійливі препарати, у цьому чудово може допомогти ANTISTRESS COMPLEX. Для досягнення оптимального ефекту рекомендовано застосування препарату протягом 1-3 місяців. У випадках хронічних захворювань до 6 місяців без перерви. Перед застосуванням або збільшенням терміну застосування рекомендовано проконсультуватися з ветеринарним лікарем.

Думка фахівця:

У будь-яких стресових ситуаціях господар повинен бути максимально спокійним і лагідним з вихованцем, використовувати як підкріплення улюблені ласощі, не включати голосно музику і в жодному разі не змушувати щось робити собаку силою. Довгі прогулянки, свіже повітря, активні ігри — це развеселить собаку і відверне її від негативних думок, стане свого роду стимулом для підвищення інтересу до навколишнього світу.

#стрес
#заспокійливийпрепарат
#антистрескомплекс
#переживання
Поділитись у соцмережах:
Вверх