Загрузка...

Як обрати шампунь для собаки і чим її мити, якщо немає спеціального шампуню?

Як обрати шампунь для собаки і чим її мити, якщо немає спеціального шампуню?
Як обрати шампунь для собаки і чим її мити, якщо немає спеціального шампуню?

Догляд за собакою дуже важливий у житті, як для господаря, так і для тварини. Адже чистота необхідна не лише з боку краси, а й із гігієнічних спонукань. Тому регулярні водні процедури за допомогою спеціальних шампунів для собак роблять шерсть не тільки чистою, а й позитивно впливають на шкіру та усувають неприємні запахи.

Класифікація шампунів для собак

На ринку зараз представлен дуже різноманітний вибір шампунів для собак і, щоб не взяти перший-ліпший, потрібно розібратися в якому засобі потребує ваш чотирилапий друг. Розрізняють такі види шампунів:

  • Спеціальні шампуні. Вони спрямовані на боротьбу з паразитами (шампуні від бліх та кліщів). Склад таких шампунів створює тимчасовий захисний бар'єр, який перешкоджає зараженню паразитами протягом кількох місяців. Для постійного користування не підходять.
  • Доглядаючі шампуні. Підходять для частого використання. Ці шампуні добре очищують шерсть домашніх улюбленців від бруду, знищують мікроби. Такі шампуні можуть бути призначені для шерсті різного типу.
  • Відтінкові шампуні. Найчастіше використовують для підготовки собаки до виставки. Вони роблять природний колір шерсті більш яскравим і насиченим.
  • Лікувальні шампуні. У складі таких шампунів містяться рослинні екстракти, олії, дьоготь та інші активні компоненти, які мають лікувальний та профілактичний ефект. Вони не тільки надають шерсті додаткового блиску та здоров'я, але й позбавляють шкіру від свербіжу, сухості та висипань. Окремо можна виділити шампуні з хлоргексидином, які призначають собакам і котам з лікувально-профілактичною метою при бактеріальних (поверхневих та глибоких піодерматитах), грибкових (малассезіозах та дерматофітозах), змішаних та атопічних ураженнях шкіри.
  • Сухі шампуні. Вони випускаються у формі спреїв та пудр. Такі шампуні прості у використанні та дозволяють привести шерсть вихованця в порядок у будь-якому місці. Сухі шампуні підходять для тварин, які не люблять водні процедури.
  • Дезодоруючі шампуні. Такі шампуні прибирають неприємний запах у собак.

Чим помити собаку, якщо немає спеціального шампуню?

Трапляються випадки, коли вдома немає шампуню для собак, а тварину треба терміново покупати. Шампунь, який призначений для людей, не підходить собакам. Тому що він може змити захистний покрив з собачої шкіри, а це може стати причиною сухості, алергії, поганого запаху і навіть серйозного захворювання. Можна використовувати дитячий шампунь. В основному для дитячої продукції характерні натуральні інгредієнти, тому з обережністю її можна застосовувати і для тварин. Але, якщо немає дитячого шампуню, можна скористатися дитячим милом. Якщо немає жодних засобів, крім «людських» шампунів, в екстрених випадках, можна скористатися і ними. Здорова тварина здатна пережити 1-2 миття шампунем, не призначеним для її типу шкіри.

Думка фахівця:

Якщо під час купання пухнастика ви використовуєте свій шампунь, це може призвести до подразнення, сухості шкіри вихованця та інших проблем. Радимо використовувати лише спеціальний засіб, розроблений для собак!

На якому засобі зупинитися, обираючи шампунь для собак?

Вибираючи шампунь для своїх вірних чотирилапих друзів, насамперед потрібно звертати увагу на склад! Він не повинен мати агресивних компонентів, таких як сульфат лаурил натрію. Цей компонент дуже сушить шкіру, що може призводити до різних несприятливих наслідків дерматологічного характеру. Універсальний шампунь для собак і котів компанії LeVi, з ідеально м'яким складом, замінить будь-який шампунь наданий на ринку. Його виключно підібрані компоненти подарують турботу та догляд будь-якій породі собак. А головне, без шкоди здоров'ю. Шампунь містить зволожуючий компонент Д-пантенол, який також має протизапальну дію на шкіру, знімає подразнення та свербіж. Натуральний гель алое віра сприяє регенерації шкіри, загоює подряпини та невеликі ранки на шкірі. Рослинні екстракти прибирають лущення і пом'якшують шкіру і шерсть, а ефірні олії лаванди та розмарину відлякують комах і надають антибактеріальну та антисептичну дії. Шампунь усуне специфічний запах собак і надасть блиску шерсті. Улюблений песик завжди буде чистим, доглянутим і здоровим.

#купаннясобаки
#шампуньдлясобак
#гігієна
Поділитись у соцмережах:
Вверх