Загрузка...

Як зміцнити імунну систему собаки?

Як зміцнити імунну систему собаки?
Як зміцнити імунну систему собаки?

Імунітет — це головна захисна сила організму собак, яка бореться із шкідливими зовнішніми та внутрішніми факторами. Він оберігає від численних бактерій, вірусів, грибків і найпростіших мікроорганізмів.

Вроджений імунітет у собак дуже слабкий. Захисні сили передаються цуценям з молоком матері і лише згодом у малюків виробляється власний набутий імунітет.

Саме тому, молоді собаки більш схильні до захворювань, ніж дорослі. Потрібно дбати про вихованця та зміцнювати його імунітет щороку, щоб будь-які види вірусів не змогли йому нашкодити. Імунна система працює так, що при попаданні збудника в організм вона починає виробляти антитіла, які борються з антигеном. Після одужання організм розпізнає віруси і знає, як з ними боротися.

Методи зміцнення імунітету собак.

  1. Однією з основних методів зміцнення імунітету — проводити вакцинацію. Вакцина містить у складі маленьку дозу збудника хвороби або продукти його життєдіяльності, але цього імунітету достатньо, щоб запам'ятати ворога і в подальшому знешкодити його ще на стадії впровадження.
  2. Дуже важливо зміцнювати та підвищувати імунітет за допомогою вітамінів та мінералів, а також додавати до раціону харчування спеціальні препарати з натуральним складом. Препарат IMMUNЕ СOMPLEX підвищує антибактеріальний та противірусний захист організму тварини, надає імуномодулюючу, протизапальну та дезінтоксикаційну дії.

Для профілактики препарат IMMUNЕ СOMPLEX рекомендовано давати при:

  • вірусних та бактеріальних захворюваннях
  • стресових станах тварини (транспортування, зміна корму тощо)
  • вакцинації тварини
  • в осінньо-зимовий період
  • для покращення загального стану вихованця
  1. Своєчасно та регулярно обробляти вихованця від паразитів, а також після кожної прогулянки оглядати на наявність кліщів.
  2. Виключити стресовий вплив на собаку, забезпечити тихе місце, де вихованець може відпочити та набратися сил.
  3. Частіше гуляти на свіжому повітрі.
  4. Грамотно підібрати збалансований раціон, з урахуванням індивідуальних особливостей.

Думка фахівця:

Всі ці методи важливо дотримуватись комплексно і щодня, для гарного самопочуття вихованця та щасливого, довгого життя.

#імунокомплекс
#зміцненняімунітетусобак
Поділитись у соцмережах:
Вверх