Загрузка...

Який корм обрати для кота?

Який корм обрати для кота?
Який корм обрати для кота?

Правильне та збалансоване харчування – запорука здоров'я кота у будь-якому віці. Коли з'являється кіт, виникає питання, чим краще годувати вихованця натуральною їжею чи готовим кормом? Сухим чи вологим? Більшість вибирає спеціальні корми для котів, які продаються в магазинах, вважаючи, що вони досить збалансовані для того, щоб тварина отримувала всі необхідні речовини. Однак не менш важливо вирішити, який клас корму вживатиме кішка. При покупці корму обов'язково слід звертати увагу на склад. Черговість складу йде у відсотковому співвідношенні компонентів у продукті зверху донизу. І першим із інгредієнтів має йти м'ясо чи риба, а далі можуть входити до складу різні овочі, злаки, субпродукти, жири, вітамінно-мінеральні комплекси.

Існують 4 класи кормів для котів:

1. Економ клас

Ціна та доступність корму економ класу головні, але єдині переваги. Основу складу складають злаки. До складу часто входять кісткове і кукурудзяне борошно — шкідливі інгредієнти, які негативно впливають на нирки тварини і часто є одним з факторів виникнення сечокам'яної хвороби або циститу. Відсоток м'яса йде у мінімальній кількості. Також можуть бути добавки, які посилюють смак і аромат продукту і тоді дуже складно поміняти корм, так як кішка звикає до смакових якостей корму. Ще не мало важливим є те, що присутність цих добавок дуже шкодять здоров'ю котика.

2. Преміум клас

Корм преміум класу займає проміжну позицію між дешевими складами категорії «економ» та якіснішими/дорожчими класу супер-преміум. Такі корми добре засвоюються організмом тварини. У їхньому складі більше м'яса, ніж у дешевших аналогах. Є субпродукти — печінка, легені, нирки. Зі злаків в основному входять кукурудза та пшениця. Вітаміни та мінеральні речовини також є у продукції даного класу. Раціон є оптимальним для щоденного харчування.

3. Супер-преміум клас

Склад корму супер-преміум класу відрізняється гарною збалансованістю. Забезпечує високий рівень засвоюваності їжі. Основа таких кормів — крупи та м'ясо (найчастіше зустрічаються рис або овес з індичкою або телятиною), а також вітаміни, мінерали та жирні кислоти. Особливий плюс цього корму — відсутність шкідливих добавок, що посилюють смак продукту. Супер-преміум клас призначений для маленьких кошенят, для дорослих здорових котів, для стерилізованих кішок, а також для чутливих шлунків у котів.

4. Холістик клас

Це корм нового покоління. Досконале поєднання збалансованості, поживності, якості та смаку. Основним джерелом білка є м'ясо або риба. Воно може бути свіжим або дегідрованим (зневодненим). Злаків тут немає, як джерело клітковини використовуються бобові культури, картопля, рис та сочевиця. Ці культури гіпоалергенні і покращують роботу ШКТ. У корми додають курячий або риб'ячий жир, ніякої соняшникової олії. У складі можна побачити трави чи їх екстракти. Для захисту корму від окиснення використовується токоферол (вітамін Е), він продовжує термін зберігання без шкоди організму тварини. Відсутні усі шкідливі компоненти.

Який корм обрати для кішки вологий чи сухий?

Незважаючи на 4 класи кормів для котів, існують ще й типи корму – це вологий та сухий. За складом вони ідентичні, відмінність лише у присутності води. У сухих кормах води практично немає, а вологі містять близько 80%.

Плюси сухого корму:
  • економно витрачаються
  • високий термін зберігання
  • гранули очищають зуби від нальоту
  • зручно дозувати
  • зручно годувати у дорозі Але, якщо ви годуєте кішку сухим кормом необхідно, щоб вона пила багато води. Мисочку з водою поставте поряд.

Думка фахівця:

“Здоровий раціон пухнастого вихованця повинен мати у своєму складі вуглеводи, кальцій та інші необхідні елементи.”

Плюси вологого корму:
  • тварини краще їдять такий вид корму, так як він має більшу смакову привабливість і апетитно виглядає
  • краще засвоюється організмом
  • зручна структура для вживання Але якщо вихованець не доїв корм, потрібно одразу викинути залишки. Зберігати розкрите пакування треба в холодильнику. Тварини, зокрема коти, іноді не отримують ту кількість поживних речовин, що їм потрібно. Це може залежати від неякісного корму або якщо кішка не завжди з'їдає свою порцію корму або вихованець відмовляється від їжі. Тому рекомендовано вводити до раціону натуральні препарати, як додаткове джерело вітамінів, мінералів, жирних кислот, амінокислот, антиоксидантів. Такі препарати зміцнюють здоров'я кішки, покращують зовнішній вигляд і запобігають різноманітним захворюванням. Потрібні препарати можна обрати на сайті компанії LeVi — le-vi.com.ua

#харчування
#корм
#кіт
Поділитись у соцмережах:
Вверх