Загрузка...

Захворювання жовчних шляхів у собак

Захворювання жовчних шляхів у собак
Захворювання жовчних шляхів у собак

Запалення жовчного міхура називається — холецистит. Цей патологічний процес, спровокований запаленням слизових оболонок жовчного міхура та його шляхів. Запальні процеси порушують нормальну діяльність міхура, через що холецистит визнається однією з найнебезпечніших хвороб для собак.

Причини захворювання жовчних шляхів

Однією з найпоширеніших причин розвитку холециститу — це ураження жовчного міхура інфекціями, які викликають його запалення. Інфекції можуть потрапляти в організм з їжею або в кров через рани. По судинах бактерії потрапляють у жовчний міхур і розмножуються там. Існуюють і інші причини, які викликають захворювання жовчних шляхів.

  1. Паразити. Вони закупорюють протоки, жовч застоюється і дратує стінки міхура. Організм відповідає на це запаленням.
  2. Неправильне харчування. Корма поганої якості, консерви, сире м'ясо, годування зі столу — це може призвести до захворювання холецеститу.
  3. Зайва вага. Надмірна вага вихованця з нестачею фізичної активності порушує роботу жовчного міхура. Це призводить до розвитку запалення жовчного міхура.
  4. Порушення травлення. Панкреатит, виразка та інші захворювання, що вражають травний тракт, призводять до холециститу. Найнебезпечнішим провокуючим фактором є жовчнокам'яна хвороба.

Симптоми захворювання жовчних шляхів у собак:

  • зниження апетиту
  • розлад чи блювання
  • зміна кольору слизової носа та ротової порожнини
  • апатична поведінка собаки, відмова від активних ігор
  • іноді може трохи підвищуватися температура тіла
  • потьмяніння та випадіння шерсті
  • підвищення температури

Профілактика захворювання жовчних шляхів у собак

Щоб не допустити захворювання жовчних шляхів у собаки, важливо ретельно стежити за її харчуванням. Воно має бути збалансованим, насиченим усіма необхідними мікроелементами, вітамінами, білками та іншими корисними активними речовинами. На додаток до цього вихованцю необхідно давати препарат з жовчогінною дією HEPATO СOMPLEX. Формула препарату складається з гепатопротекторних активних компонентів, амінокислот, вітамінів та мінералів, які не тільки покращують роботу жовчного міхура, але й запобігають багатьом захворюванням печінки. Препарат HEPATO СOMPLEX рекомендован для профілактики захворювання печінки різної етіології у складі комплексної терапії.

Думка фахівця:

Рекомендується проводити профілактичні курси прийому препарату HEPATO СOMPLEX для підтримки функції печінки та жовчних проток у тварин, що входять до групи ризику: кастровані, стерилізовані, схильні до повноти та малорухливі, а також старіючим тваринам для зниження ризику виникнення цирозу та раку печінки.

#захворюванняжовчнихшляхівусобак
#хворобипечінкиусобак
#холециститусобак
Поділитись у соцмережах:
Вверх