Загрузка...

Застуда у собак. Як зрозуміти, що собака захворіла і як їй допомогти?

Застуда у собак. Як зрозуміти, що собака захворіла і як їй допомогти?
Застуда у собак. Як зрозуміти, що собака захворіла і як їй допомогти?

З настанням холодів починається період застуди, яка може застати зненацька не тільки людину, а й собаку. Вихованці з сильним імунітетом найменше схильні до цього ризику, але винятки бувають завжди. Симптоми «застуди» мають інфекційне та вірусне походження, тому ставитись до цього захворювання необхідно з належною увагою.

Причини виникнення застуди у собак:

  • переохолодження тіла собаки або окремих частин за низької температури навколишнього середовища або наявності протягів
  • знижений імунітет на тлі нестачі вітамінів, зменшення кількості корму, незбалансованого харчування
  • собака може застудитися після купання або, якщо вона промокла під дощем, мокрим снігом. У таких випадках тварину потрібно ретельно витерти і висушити шерсть, не дозволяючи тварині лежати на протягах або холодних підлогах

Ознаки застуди у собак

Застуда у собак – це особливо неприємне захворювання, оскільки вона впливає на дихальну систему і вражає одну з найчутливіших частин тіла – ніс. Якщо собака захворіла, симптоми та лікування залежать від того, чим саме викликана хвороба. Але є ряд загальних ознак, які дозволяють визначити захворювання і вчасно почати лікувати застуду:

  • сухий та гарячий ніс
  • закладеність носа
  • нежить
  • чихання та кашель
  • підвищення температури
  • почервоніння очей, запалення слизових
  • собака більше спить, стає пасивною, відмовляється від їжі, але може жадібно пити воду

Лікування застуди у собаки

З появою ознак застуди слід звернутися до ветеринарного лікаря, щоб він міг поставити правильний діагноз. Запущена застуда може впливати на всі системи життєдіяльності тварини і призвести до пневмонії, захворювання нирок, ревматизму. Лікар може призначити препарати для зниження температури, знеболювальні та седативні засоби, антигістаміни. При появі нежитю, кашлю та інших симптомів ветеринар призначить спеціальні препарати, краплі, антибіотики, противірусні ліки. Самостійно застосовувати такі ліки без консультації ветеринара – небезпечно.

При лихоманці тварину треба добре вкрити, забезпечити їй найтихіше і тепле місце, давати теплу воду та легку їжу.

Методи профілактики застуди

Щоб собаку не торкнулися застудні захворювання, насамперед потрібно заздалегідь зміцнити її імунітет. Як профілактичний засіб допоможе препарат IMMUNЕ СOMPLEX. До його складу входять сильні імуномодулятори, які зміцнюють та підтримують організм. Препарат створює надійний захист від вірусів, бактерій та інфекцій, активізуючи імунну реакцію організму.

Також потрібно забезпечити організм вітамінами та мінералами. У цьому допоможе препарат MULTIVITAMIN COMPLEX. Комплексне поєднання вітамінів, мінералів, макро- та мікроелементів сприятливо впливає на всі системи організму, підвищує активність тварини, стимулює імунітет.

Думка фахівця:

Як заходи профілактики слід стежити за станом вихованця на прогулянці, особливо в морозну погоду, захищати його від протягів і по можливості надягати комбінезони, які захищають від вологи та вітру. Застуду у собаки легко уникнути, дотримуючись цих заходів профілактики.

#імунокомплекс
#імунітетусобак
#застудаусобак
#мультивітаміннийкомплекс
Поділитись у соцмережах:
Вверх