Загрузка...

Корисні поради ветеринара: як допомогти коту із травленням?

Корисні поради ветеринара: як допомогти коту із травленням?
Корисні поради ветеринара: як допомогти коту із травленням?

Для всіх власників котів важливо, щоб його вихованець правильно харчувався, був здоровим, веселим і довго жив. Але питання, що часто задається «чим годувати кота і що давати йому при проблемах із травленням?» залишається без відповіді, тому що реклама каже нам одне, а різні спеціалісти – інше. Проблеми із травленням у котів трапляються дуже часто і багато власників на це не сильно звертають увагу, вважаючи це нормою. Але, якщо у тварини регулярно буває рідке випорожнення, запор або блювання, то на появу таких ознак можуть вплинути різні фактори. У такому разі господар тварини негайно має вжити заходів.

Найпоширеніші проблеми із ШКТ:

  • запори, діарея
  • нудота, в блювотних масах може бути піна, кров, грудки шерсті
  • хворобливі відчуття в області живота, кішка зупиняє всі спроби доторкнутися до цього місця
  • білий наліт на язиці
  • відсутність апетиту та втрата ваги
  • слабкість, апатія

Причини захворювання травлення?

1. Неправильне харчування. Неякісний корм, погане пережовування їжі, «їжа зі столу», потрапляння грудочок шерсті до ШКТ, стреси – провокують появу гастритів.

2. Паразити. Вони провокують діарею, дискомфорт та печіння у животі. Через все це кішка не хоче їсти, тому втрачає вагу, її організм поступово зневоднюється.

3. Шерстяні грудочки. Провокують появу неприємних симптомів. Якщо шерсті дуже багато, шлунок забивається і не може їх вивести. Щоб цього не було, рекомендується вичісувати шерсть і давати клітковину, яка посилює перетравлення їжі.

4. Запальні захворювання. Органи шлунково-кишкового тракту з'єднані у котів однією протокою, а тому, якщо запалився один орган, то слідом за ним і інший. Запалення всіх органів називається тріадит. Його діагностують у разі появи таких симптомів як діарея, блювання, втрата ваги, а також підвищений апетит.

5. Генетична схильність. Якщо родич кота страждав на подібні симптоми, то хвороба може розвинутися і у молодшого покоління.

Профілактичні заходи

Щоб допомогти зберегти здоровий травний тракт кота за наявності проблем із ШКТ і в профілактичних цілях – потрібно давати йому препарат GASTRO СOMPLEX. Цей препарат застосовується з метою покращення всієї роботи шлунково-кишкового тракту. Препарат GASTRO СOMPLEX містить травні ферменти бромелайн та папаїн, які допомагають перетравлювати їжу, покращують перебіг метаболічних процесів, усувають бродильні процеси та газоутворення. Природне джерело амінокислот – пивні дріжджі – забезпечують повноцінне засвоєння їжі, допомагають при отруєнні та сприяють виведенню токсинів та солей важких металів. Екстракт ромашки – сприяє регенерації, знімає спазм та набряк слизової.

Думка фахівця:

Якщо давати коту препарат GASTRO СOMPLEX в профілактичних цілях курсом кілька разів на рік, робити необхідні щеплення від гельмінтів, стежити за гігієною вихованця і годувати якісним кормом – цим ви збережете котику здоров'я і забезпечите довге і щасливе життя.

#проблемитравленняукотів
#шкт
#гастрокомплекс
Поділитись у соцмережах:
Вверх