Загрузка...

Пробіотики та пребіотики для тварин

Пробіотики та пребіотики для тварин
Пробіотики та пребіотики для тварин

Люблячий господар намагається дати своєму чотирилапому пушистику все необхідне для його щасливого та здорового життя. Важливим є правильне годування та обов’язок виключити всі негативні моменти, які погано впливають на здоров’я тварини. У собак і котів, як і в людей, більша частина імунітету знаходиться у травному тракті. Тому підтримання балансу мікрофлори та корисних бактерій, доповнюючи раціон тварин пробіотиками та пребіотиками – правильний спосіб зберегти здоров’я вихованців.

Що таке пробіотики та пребіотики, чим вони корисні для собак та котів?

Пробіотики – це живі, корисні бактерії, які підтримують у кишківнику нормальну мікрофлору. Вони покращують роботу шлунково-кишкового тракту, допомагають перетравлювати їжу та борються зі шкідливими бактеріями. Пребіотики – це компоненти їжі, які не перетравлюються і не засвоюються у шлунково-кишковому тракті, але ферментуються мікрофлорою товстого кишківника, стимулюють її ріст та життєдіяльність, що сприяє зниженню ризику розвитку дисбактеріозу. Комплексне поєднання пробіотиків та пребіотиків не лише зменшують ознаки розладу травлення (блювота, зміна випорожнень, зниження апетиту), а й допомагають зняти запальні процеси та зміцнити імунітет.

Для чого потрібні пробіотики та пребіотики тваринам?

Мікрофлора дуже важлива для правильної роботи кишківника, при її порушенні відбувається дисбактеріоз, який може призвести до низки захворювань шлунково-кишкового тракту. Причини виникнення дисбактеріозу:

  • неправильне годування
  • зміна раціону
  • зміна корму
  • застосування антибіотиків
  • отруєння
  • пиття брудної води
  • зниження імунітету
  • стрес

Думка фахівця:

Стрес, погана екологія, знижений імунітет, неправильне харчування або різка зміна раціону – вбивають здорову мікрофлору тварини та призводять до проблем із шлунково-кишковим трактом!

Коли давати пробіотики тваринам?

Зниження імунітету внаслідок хвороб, у період вакцинації, у міжсезоння впливає на корисну мікрофлору кишківника. Підтримати мікрофлору та заздалегідь збільшити її кількісний та якісний склад можна курсом пре- та пробіотиків. І для таких цілей українська компанія LeVi випустила препарат PROBIOTIC COMPLEX, основне призначення якого полягає у відновленні мікрофлори при дисбактеріозі та підвищення ослабленого імунітету після лікування антибіотиками. Препарат PROBIOTIC COMPLEX містить комплекс пробіотиків (Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium bifidum), які відновлюють природний баланс кишкової мікрофлори, допомагають травленню та покращують засвоєння вітамінів, а також мають здатність інгібувати патогенні мікроорганізми. Пребіотик – інулін, який також входить до складу формули препарату, позитивно впливає на загальний стан організму та підвищує імунний захист. Формула препарату PROBIOTIC COMPLEX спеціально створена для собак і котів, щоб забезпечити вашому вихованцю здорове, довге та щасливе життя!

#пробіотик
#пребіотик
#бактерії
#мікрофлора
#кишківник
Поділитись у соцмережах:
Вверх