Загрузка...

Що підвищує імунітет кішки?

Що підвищує імунітет кішки?
Що підвищує імунітет кішки?

Імунна система у кішок відіграє дуже важливу роль, захищаючи організм від різноманітних захворювань. Чим сильніший імунітет, тим міцніше здоров'я котика і він рідше хворіє, а проблеми, що виникають, проходять швидше і без ускладнень. Але, якщо імунітет слабшає, тварина може сильно захворіти. Щоб цього не сталося, власникам потрібно прикласти максимум зусиль для підтримки здоров'я кішки в ідеальній формі. І тут допоможуть препарати для підвищення імунітету у котів.

Як працює імунітет?

В організмі кішки знаходяться спеціальні клітини, фагоцити, які знищують хвороботворні мікроорганізми. До фагоцитів відносяться лімфоцити та макрофаги. Вони оточують бактерії та віруси щільним кільцем і поглинають їх, не допускаючи проникнення у здорові тканини. Це запобігає захворюванням або хвороба протікає у легкій формі. Крім того, захист організму кішки починається ще в слині, сльозовій рідині та крові, тому що у них є речовина лізоцим, яка має антисептичну та бактерицидну властивості, що дозволяє запобігти попаданню шкідливих мікробів в організм.

Чому знижується імунітет?

Коти мають від природи міцний імунітет. Однак є випадки, коли імунна система слабшає і наш улюблений пухнастий друг може захворіти. Несприятливі фактори, що впливають на імунітет:

  • стрес
  • осінньо-зимовий період
  • линяння
  • нестача вітамінних комплексів
  • неправильне харчування
  • наявність паразитів
  • мала фізична активність
  • лікарські засоби
  • хронічне захворювання
  • вагітність та годування

Що підвищує та зміцнює імунітет?

1. Прийом препаратів, які підвищують імунітет у кішки.

Імуностимулюючі препарати для котів необхідно давати в різні періоди життя, коли може знижуватися імунітет, наприклад: у весняно-осінній період, під час прийому антибіотиків та інших лікарських препаратів, після стресових ситуацій або під час хвороби, при вагітності або при годуванні кошенят. Препарат на натуральній основі IMMUNЕ СOMPLEX ефективно стимулює імунну систему, створюючи надійний захист від вірусів, бактерій та інфекцій. Сприяє виведенню з організму токсинів та шлаків, що прискорює оздоровлення всього організму. Підняти імунітет кішці можуть вітамінні комплекси. Незважаючи на те, що більшість кормів збалансовані, рекомендовано щорічно давати здоровій кішці окремо вітаміни. Надходження в організм вітамінів і мікроелементів дуже важливе для здоров'я котів, від цього залежить їх імунітет. MULTIVITAMIN COMPLEX містить вітаміни та мінерали, які зміцнюють та підвищують імунітет кішки, а також допомагають впоратися з різними захворюваннями. Додаткове джерело вітамінів для підвищення імунітету потребують:

  • літні коти
  • кішки в період вагітності та лактації
  • після прийому антибіотиків
  • після операції
  • у період линяння
  • кошенята
2. Своєчасна вакцинація.

Щеплення потрібно робити всім котам, навіть тим, що не виходять на вулицю. Тому що шкідливі мікроорганізми можуть потрапити до будинку разом із пилом на взутті та одязі господаря. Процедура вакцинації допоможе знизити захворюваність і смертність кішок від таких хвороб, як: сказ, ентерит, панлейкопія, ринотрахеїт, хламідіоз та багатьох інших.

3. Антипаразитарне оброблення.

Імунітет домашніх тварин часто знижується через гельмінти, бліх або кліщів. Дегельмінтизацію слід проводити раз на три місяці. Але для цього треба проконсультуватися з ветеринарним лікарем під час вибору антипаразитарного препарату.

4. Правильне харчування.

Харчування кішки дуже важливе для її здоров'я та один з головних факторів для міцного імунітету. Корм повинен бути збалансований, щоб котик отримував усі потрібні поживні речовини. У якісних кормах міститься все необхідне для здоров'я тварини, але бувають ситуації, коли стандартного дозування недостатньо і потрібний прийом імуномодуляторів.

5. Дотримання гігієни.

Гігієна – один із найважливіших заходів для зміцнення імунітету кішок. Господар кішки повинен тримати в чистоті лоток, котячий посуд, лежак. Пил та бруд – ідеальні умови для розмноження грибків та хвороботворних бактерій. Тому потрібно регулярно проводити прибирання будинку з використанням засобів для дезінфікування.

6. Активне життя.

Щоденні рухливі ігри з кішкою мають стати звичкою. Нестача руху провокує застій у травній системі, сприяє ожирінню, провокує захворювання серцево-судинної системи, кісток та суглобів, внаслідок чого імунітет знижується і кішка може хворіти.

7. Підтримка мікрофлори кишківника.

Відомо, що більшість імунітету перебуває у кишківнику. Порушення мікрофлори призводить до зниження імунітету та організм тварини стає вразливим для розмноження патогенних бактерій, що спричиняють різні хвороби. Тому при дисбактеріозі і для підтримки здорової мікрофлори кишківника потрібно застосовувати препарати, що містять пробіотики та пребіотики. PROBIOTIC COMPLEX містить у своєму складі лактобактерії та біфідобактерії, які нормалізують мікрофлору кишківника, підвищують імунітет, захищають від патогенних бактерій та сприяють відновленню балансу в системі травлення.

Думка фахівця:

Щоб пухнастий друг залишався здоровим, необхідно своєчасно подбати про зміцнення його імунітету. Сильний імунітет здатний не тільки допомогти швидко впоратися із захворюванням, а й зовсім уникнути його.

#імунітет
#імунокомплекс
#длякотів
Поділитись у соцмережах:
Вверх