Загрузка...

Способи зміцнення імунної системи собаки

Способи зміцнення імунної системи собаки
Способи зміцнення імунної системи собаки

Щомиті організм тварини атакують різні віруси, мікроби, бактерії, грибки, паразити і тільки імунітет з ними може впоратися. Імунітет – це система, що складається із захисних клітин, які знищують чужорідні мікроорганізми. Чим сильніша імунна система, тим міцніше здоров'я собаки і вона менше і рідше хворіє, а проблеми зі здоров'ям, що виникають, проходять швидше і без ускладнень. Але, якщо імунітет слабшає, йому не впоратися зі шкідливою армією.

Як зміцнити та підвищити захисні сили організму собаки?

Часто підвищення імунітету у собак необхідне після хвороби, операції, стресу, виснаження, за наявності паразитів чи прийому медикаментів (антибіотиків чи токсичних ліків). Щоб зміцнити імунітет, існує багато способів.

  1. Збалансоване харчування. Собака має отримувати з їжею білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мікроелементи. Особливо послаблюється імунітет під час вагітності та при годуванні, оскільки цуценя забирає у матері всі корисні речовини, тому слід подбати про спеціальне харчування з додаванням до раціону імуномодулюючих препаратів. Препарат IMMUNЕ СOMPLEX на натуральній основі містить багатий спектр мікроелементів та вітамінів, які живлять організм тварини, підвищують імунітет та створюють надійну захисну систему від хвороботворних бактерій та інфекцій. Його можна давати собакам різного віку.
  2. Здоровий кишківник теж свідчить про міцний імунітет, тому собаці потрібно давати пробіотики. Препарат PROBIOTIC COMPLEX, основне призначення якого полягає у підтримці та відновленні мікрофлори кишківника при дисбактеріозі, а також для підвищення ослабленого імунітету.
  3. В осінньо-зимовий період собаці може бракувати вітамінів. І для цього їй потрібно давати вітамінно-мінеральні комплекси. Препарат MULTIVITAMIN COMPLEX містить всі необхідні вітаміни та мінерали, які зміцнюють імунну систему у собак.
  4. На імунітет дуже впливає стан нервової системи. Якщо собака регулярно відчуває стрес, наприклад, у зв'язку з неправильним дресируванням, перевезенням або відвідуванням виставок, ветеринара тощо, то його імунітет завжди буде ослаблений. Необхідно подбати про спокійне життя вихованця. У цьому випадку допоможе препарат ANTISTRESS COMPLEX, який знімає стресові стани, зменшує збудливість центральної нервової системи, знижує нервозність та агресивність.
  5. Імунна система знижується за наявності паразитів. Зовнішні (блохи, кліщі та ін.) та внутрішні (гельмінти та ін.) паразити – це величезний удар по імунітету вихованця та причина багатьох серйозних захворювань. Проводити дегельмінтизацію собаки потрібно раз на квартал. Обробку від зовнішніх паразитів – залежно від виду обраного захисту.
  6. Щоб зміцнити імунітет, потрібна вакцинація. Щеплення дозволяють захистити вихованця від багатьох захворювань. Вони дають собаці набутий імунітет. Існує схема вакцинацій, якої необхідно дотримуватись. Для цього слід звернутися до ветеринарного лікаря.
  7. Допомагають підняти імунітет прогулянки на свіжому повітрі. Якщо собака фізично здорова, щодня чергуйте спокійні прогулянки та спортивні ігри. Намагайтеся частіше вибиратися на природу. Гуляйте в дощ та мороз, якомога довше.

Думка фахівця:

Методи підтримки імунітету у собак такі ж, як у людей – це правильна збалансована їжа, уникнення стресових ситуацій, прогулянки на свіжому повітрі, міцний сон, а також зміцнення імунітету натуральними препаратами торгової марки LeVi.

#імунітетусобак
#імуннасистема
#імунокомплекс
Поділитись у соцмережах:
Вверх