Загрузка...

Вибір пробіотиків для котів

Вибір пробіотиків для котів
Вибір пробіотиків для котів

Коли в будинку з'являється вихованець, зокрема кішка, насамперед нам потрібно дбати про її здоров'я. Важливо стежити за харчуванням котика, оскільки, як і в людей, більшість імунітету кішки перебуває у її травному тракті. На жаль, коти часто стикаються з дисбактеріозом кишківника. Такий стан часто спричиняє вживання неякісних продуктів, прийом антибіотиків і навіть стрес може викликати дисбаланс мікрофлори. Тому підтримання мікрофлори пробіотиками – чудовий спосіб зберегти здоров'я вашого вихованця.

Мікрофлора кишківника у котів

Перш ніж з'ясувати, які давати препарати для відновлення кишківника у котів, потрібно розібратися з їхньою мікрофлорою. Мікрофлора будь-якої живої істоти – це велика кількість різних мікроорганізмів. У кишківнику кішки знаходяться бактерії, які діляться на умовно-корисні (біфідо- та лактобактерії) та умовно-патогенні (ентерококи, стрептококи, кишкова паличка та інші). Кількість умовно-патогенних бактерій мінімальна, проте за їх активному розмноженні в організмі розвиваються патологічні процеси. Імунітет тварини значно знижується, і він стає схильний до захворювань вірусного і бактеріального характеру. Тому, найголовніше для здоров'я ШКТ кішки – це рівновага мікрофлори. Для підтримки цієї рівноваги використовуються препарати, що містять пробіотики та пребіотики, які заселяють кишківник новими корисними мікроорганізмами та створюють умови для їх розмноження.

Причини порушення мікрофлори у котів

До виникнення дисбактеріозу у котів може призвести безліч факторів:

  • неправильне харчування
  • прийом антибіотиків
  • глисти
  • стрес
  • вікові зміни
  • погана вода

Симптоми при порушенні балансу мікрофлори у котів:

  • порушення стільця (пронос чи запор)
  • здуття живота
  • поганий апетит
  • млявість

Пробіотики для котів

Пробіотики – це джерело живих біфідобактерій, лактобацил та інших «корисних» бактерій, які запобігають розмноженню хвороботворних бактерій, сприяють відновленню балансу в системі травлення, нормалізують мікрофлору кишківника та підвищують імунітет. Щоб вберегти котика від дисбактеріозу або відновити мікрофлору кишківника, потрібно ввести в раціон кішки пробіотики. Найкращі пробіотики для котів повинні містити різні типи бактерій. В даному випадку препарат PROBIOTIC COMPLEX має у своєму складі ідеальне поєднання лактобактерій та біфідобактерій, які швидко відновлюють мікрофлору кишківника кішки, забезпечують захист кишківника від патогенних бактерій, сприяють кращій перетравності їжі. Крім того, у формулі препарату PROBIOTIC COMPLEX є пребіотик, який покращує дію пробіотиків, створюючи сприятливе середовище для розмноження корисних бактерій.

Думка фахівця:

Здорова мікрофлора кишківника є запорукою сильного імунітету кішки, а це означає, що її опір до небезпечних захворювань високий. Дисбаланс знижує захисну функцію організму, улюбленець стає млявим, його часто турбують розлади травлення, а якість шерсті та шкіри змінюється.

Чи можна давати кішці людські пробіотики?

Склад пробіотиків для котів майже не відрізняється від пробіотиків, призначених для людей, проте саме дозування різне. Тому давати котам пробіотичну добавку, призначену для людей, небезпечно і ветеринари закликають вибирати продукт, спеціально розроблений для котів.

Чи можна давати пробіотики кошеням?

Пробіотики легко засвоюються організмом тварин різного віку і не мають побічних ефектів. Тому пробіотики для кошенят так само необхідні поки їх юний організм не зміцніє настільки, щоб ефективно чинити опір негативним факторам середовища.

У яких випадках давати пробіотики котам?

Пробіотики будуть корисні, якщо у кішки проблеми з травленням та ослаблена імунна система. Це, наприклад, такі періоди:

  1. Лікування антибіотиками. Організм кішки потребує відновлення балансу мікрофлори, оскільки антибіотики знищують хороші та погані бактерії в організмі.
  2. Розлади травної системи. Пробіотики необхідні котику при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (пронос, блювання, запор, здуття живота, нетравлення їжі).
  3. За наявності кишкових паразитів, прийом антигельмінтиків.
  4. Під час вакцинації. Імунна система може знижуватися і організм піддається різним захворюванням, тому в цей період для підвищення імунітету потрібно давати кішці пробіотики.
  5. Зміни у харчуванні, перехід на новий корм.
  6. Ослаблений імунітет, стрес, відновлення після отруєння – всі ті стани, коли здоров'я вихованця найбільше вразливе.
  7. Вагітним і годуючим кішкам для підтримки здоров'я та покращення якості вигодовування потомства.
  8. Алергія.
  9. Стрес.

Вирішувати вам, давати пробіотики своєму чотирилапому другові чи ні. Якщо є необхідність, то краще проконсультуватися з ветеринарним лікарем. Нехай ваш вихованець буде здоровим, веселим та активним.

#дисбалансмікрофлори
#імунітет
#травлення
#пребіотик
#пробіотик
Поділитись у соцмережах:
Вверх